Boekhouden leren

Boekhouden klinkt als een ingewikkeld en belastend klusje. Velen besteden dit dan ook uit. De boekhouding van een ZZP-er is vrij basis van aard en daarom makkelijker dan je denkt. Zeker met de hulpmiddelen (software) die tegenwoordig binnen handbereik zijn.

Ik leer je goed boekhouden!

Velen anderen gingen je al voor

Wil je laagdrempelig en ongedwongen je eigen boekhouding en administratie uitvoeren? Ik help je! Ik richt je administratie in en begeleid je in alle processen zowel online als persoonlijk. Ik leer je “on the job” stap voor stap de boekhouding van de branche waarin je actief bent. Ik leer je je administratie te ordenen en je boekhouding en aangiften te begrijpen. Ik kijk letterlijk online met je mee en corrigeer je waar nodig. Ik adviseer je en ben er voor je als je met juridische- en belastingtechnische vraagstukken zit. Ik help je totdat je aangeeft het voortaan zelfstandig te kunnen doen. Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact met mij op voor een vrijblijvend gesprek.

boekhouden leren

Financiële feiten

Door elke financiële feit , zoals inkomende en uitgaande facturen, van je onderneming met je door te nemen en onder mijn toeziend oog aan je vast te laten leggen in je eigen boekhouding, leer ik je stap voor stap zelfstandig je boekhouding te doen!

Boekhouden is niet meer of minder dan het op juiste wijze ordenen van financiële feiten. Als je leert hoe je deze moet invoeren in een programma en ook eens leert welke aftrekposten van toepassing zijn in de branche waarin je actief bent, dan kun je met een beetje hulp en begeleiding je eigen boekhouding en administratie uitvoeren.

Niet moeilijk

Ik kijk online met je mee en leg je stap voor stap uit welke handelingen je moet verrichten bij welke soort financiële feit. Dit doe ik net zo lang en net zo vaak, totdat je het zelfstandig kunt.

De branche waarin je actief bent verandert niet of nauwelijks. De financiële feiten zijn dan ook over het algemeen jaar in jaar uit identiek en steeds terugkerend. Dit geldt ook voor de aftrekposten in je branche. Eenmaal geleerd hoe het zit met de aftrekposten en hoe je deze in de boekhouding moet vastleggen, dan is het voeren van je eigen boekhouding, inclusief het doen van je Btw-aangifte of je aangifte inkomstenbelasting, niet moeilijk.

boekhouden leren
boekhouden leren

Alles digitaal

Is je boekhouding reeds volledig uitbesteed aan een boekhouder? Waarschijnlijk doe je dan al heel veel zelf zonder dat je dit beseft. Als je (nog) met documenten en Excel-sheets, separate factureer en e-mail programma’s werkt of handmatig bankafschriften, bonnetjes of facturen inlevert, dan ben je onnodig veel tijd, geld en energie aan het verspillen dan wanneer je het volledig zelf zou doen. Laat mij je inzien hoe je je boekhouding en administratie als één geïntegreerd geheel goedkoper en efficiënter zelf kunt doen.