Tarieven

Mijn tarieven voor het “leren boekhouden” en voor het “uitbesteden boekhouding” zijn hieronder weergeven. Of je nu kiest voor “leren boekhouden” of “uitbesteden boekhouding”, in beide gevallen heb je een abonnement nodig op het online boekhoudprogramma E-boekhouden. Startende ondernemers krijgen het programma eerste 15 maanden gratis, gerekend vanaf inschrijving KvK. Alle hieronder genoemde prijzen zijn excl. BTW.

Wat is e-boekhouden?

E-boekhouden is ongekend eenvoudig in gebruik en is erkend door de belastingdienst. Het is een online boekhoud- en facturatieprogramma waar je al je administratie digitaal kunt vastleggen en je boekhouding kunt voeren. E-boekhouden kent o.a. ook functionaliteiten zoals aangifte omzetbelasting, kilometerregistratie e.d. Voor E-boekhouden betaal je, indien je het beheer van E-boekhouden via mijn kantoor laat lopen, maandelijks € 12,90 (zonder facturatiemodule) of € 18,85 (met facturatiemodule). Indien het beheer rechtstreeks via E-boekhouden loopt, zijn de tarieven hoger. Voor dit bedrag krijg je tevens deskundige en razendsnelle ondersteuning. Meer informatie kun je vinden op www.e-boekhouden.nl

boekhouden informatie

Boekhouden leren

Voor het inrichten van de (initiële) boekhouding in het online boekhoudprogramma éénmalig € 300,-

Additioneel € 25,- per maand excl. abonnement op E-boekhouden voor het onderwijzen in het zelfstandig uitvoeren van de eigen boekhouding.

  • het stap voor stap onderwijzen van de eigen boekhouding incl. facturatie;
  • het leren gebruiken van het programma en het helpen ordenen van de administratie van de ondernemer;
  • het helpen met het juist muteren van de financiële feiten in de boekhouding;
  • het controleren en waar nodig corrigeren van de boekhouding;
  • het begeleiden en adviseren in de boekhoudkundige en belastingtechnische vraagstukken;
  • het helpen opstellen van de balans en verlies-en winstrekening;
  • het helpen opstellen, controleren en begeleiden in het doen van zowel de aangifte omzetbelasting als de aangifte inkomstenbelasting.

In het kort: complete pakket om de ondernemer stap voor stap te leren zelfstandig de boekhouding en administratie te voeren. Het streven is dat de ondernemer binnen één tot twee jaar niet meer afhankelijk is van een boekhouder.

Boekhouden uitbesteden

Voor het inrichten van de (initiële) boekhouding in het online boekhoudprogramma éénmalig € 300,-

Additioneel € 55,- per maand excl. abonnement op E-boekhouden.

  • het muteren van alle financiële feiten (onbeperkt) in de boekhouding;
  • het begeleiden en adviseren in boekhoudkundige- en belastingtechnische vraagstukken;
  • het opstellen van de balans en verlies-en winstrekening;
  • het doen van periodieke aangiften omzetbelasting.

Voor het doen van aangifte inkomstenbelasting lever ik de gegevens van de onderneming en begeleid ik bij het invullen van de aangifte inkomstenbelasting. Eventueel kan in overleg de aangifte inkomstenbelasting volledig door mij worden gedaan zonder additionele kosten.

Naast bovenstaande kosten moet je rekening houden met:
Voor het (dagelijks) downloaden van uw afschriften rechtstreeks in het boekhoudprogramma is een koppeling noodzakelijk/wenselijk met je bank. De tarieven van de banken zijn verschillend. Zo hanteert bijvoorbeeld de ABN/AMRO eenmalig € 25,- en de ING een maandelijks tarief van € 3,25. Je dient bij je eigen bank na te gaan wat een koppeling met het boekhoudprogramma e-boekhouden kost.